4 Deg 4 g färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk färsk jäst) 700 g vetemjöl 5 dl vatten 2 tsk salt 2 msk olivolja Till jäsning olivolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
4 Deg 4 g färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk färsk jäst) 700 g vetemjöl (1 dl motsvarar ca 60 g) 5 dl vatten (1 dl motsvarar 100 g) 2 tsk salt (1 tsk motsvarar ca 8 g) 2 msk olivolja (1 msk motsvarar 15 g) Till jäsning olivolja Lägg till i inköpslistan
Krossade tomater (Mutti), parmesan, mozzarella, kallrökt skinka extra tunna skivor. Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela via LinkedIn (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)
havssalt (eller bergssalt). handfull fior di latte (komjölks-mozzarella), alt. mjöl (Farina di grano tenero, typ ”00”). jäst (för jäsning i 24 h med angiven mjölsort). vatten (22–23 grader)
Vilken fantastisk påsk det har varit. Både på Solhaga Stenugnsbageri och sedan i Jörlanda dit vi åkte efteråt för att bli ompysslade av min mamma Bodil
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen och tillsätt övriga ingredienser, spara lite mjöl till utbakningen
Elin och jag har bakat påskbröd som vi ska överraska farmor och farfar med. Degen är samma som till vanliga grahamsbullar så orkar ni inte göra bokstäver av hela satsen är det bara att rulla bullar av det som blir över
Värm juicen och vattnet till 37 grader eller fingervarmt. Blanda ner jästen och sen oljan, saltet, sockret, den smulade persiljan, alla frön, samt de rivna morötterna
Platta till degen på bakbord och strö över russin och mandlar (går även att göra i maskin). 100 g rågsurdeg (fullt aktiv). 1 dl (rågad) vetemjöl special eller manitoba cream (vetemjöl med hög proteinhalt). Blanda i äggulorna i kastrullen och rör ner blandningen i fördegen tillsammans med de rivna citrusskalen och kardemumman (blanda även i 15 g jäst vid det här laget om du hade enbart surdeg i fördegen). Tillsätt sedan mjölerna och salt och knåda degen, helst i maskin i minst 10 minuter (kompensera med lite vetemjöl om den är på tok för kladdig). Låt jäsa ytterligare en gång, täckt med plastfolie, medan ugnen blir varm (ca 1 h). Grädda 45-60 minuter eller tills du kan sticka brödet med en provsticka utan att den blir kladdig (innertemp ca 94 °C). 100 g rågsurdeg (fullt aktiv). 1 dl (rågad) vetemjöl special eller manitoba cream (vetemjöl med hög proteinhalt)
Runddriv degen tills den fått en slät yta (utan att spricka. (kan förvaras i kylen upp till två dygn). Börja trycka ut degen med fingrarna (inte fingertopparna) pressa luften utåt kanterna för att få en luftig kant, här vänder jag pizzan flera gånger i mjölet för att få en jämn fördelning av luften
Denna dessert är inspirerad av henne, den innehåller inget gluten och nästan inget socker (bara det som är i chokladen), och mandelmjölken ger en fin sötma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.