Grunddeg. Smula ner jästen i en degskål. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig
Kalljästa med massor av kardemumma och smör toppat med tosca, det är riktiga utflyktsbullar. En stol i solen, en kopp te eller kaffe tillsammans med en toscabulle
Blev kanelsnäckor med toscatopping. Skär rullen i bitar, som läggs med snittsidan uppåt på en plåt. Blev sugen på att testa något nytt när det gäller vetebullar
Varför bakar man inte bullar med tosca på oftare. När nötterna blandas med en kolasmet och sedan rostas i ugnen blir de ju farligt goda och dessutom sitter som topping på en bulle… Ja, det är ju mycket godare än pärlsocker och kanske tillochmed vaniljkräm
Ställ bullarna i formar på en plåt med bakplåtspapper. Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, låt svalna till 37°
Gör likadant med den andra degbiten. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 30-40 minuter. Häll det mesta av vetemjölet, spara ca ½ dl, i matberedarens bunke, klicka i smöret, häll i sirap, salt och ägg, smula över jästen och häll slutligen i den fingervarma mjölken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.