Mixa mandel, valnötter ochsesamfrön till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke. Det här brödet är ett favoritbröd här hemma och det är perfekt att skiva upp och fylla frysen med
Min fina granne Carin hade bakat Mandelmanns toscakakaoch Olof kom över med en stor bit till oss. SPeciellt roligt när man varit hos Mandelmanns på besök, fått se hur det ser ut där och till ochmed träffat dem för en pratstund
Fröknäcke med kokos. Rör samman torra ingredienser, blanda ner vattnet och rör tills smeten är lagom tjock för att breda ut på två bakplåtspappersklädda plåtar
Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Rör ner smörblandningen i bunken med torra ingredienser och rör samman till en jämn smet. När toscakakan ser härligt gyllenbrun ut så är det tags att ta ut den och låta den svalna en aning innan du skär den i bitar
Det råder ju heller förstås ingen lag på att gröten tvunget måste serveras med äppelmos . Varje gång jag tillreder min mandel- och kokosgröt varierar jag vilka frönoch nötter jag använder, och ibland tar jag kokosolja istället för smör
Servera din smaskiga frukost med sockerfritt äppelmos, hasselnötter ochpumpafrön. Det råder ju heller förstås ingen lag på att gröten tvunget måste serveras med äppelmos
Lägg i en bunke tillsammans medfrön, mjöl, salt och ev krydda. Jag följde receptet ganska väl, men tog mer bovetekross, bytte majsmjöl mot kikärtsmjöl (eftersom jag är återhållsam med majsmjöl som sägs vara inflammationsskapande), och olivolja mot rapsolja
Knäckebröd medfrönoch flingsalt. Konstaterade i alla fall att det var alldeles för längesen jag uppdaterade bloggen och passar med det här inlägget på att bidra till månandens sötsak där temat är ”Morgon”
Jag tycker hösten är rätt vacker men jag kan inte sticka under stolen med att sommaren är bästa årstiden, jag gillar värmen solen och de ljusa dagarna och kvällarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.