Min fina granne Carin hade bakat Mandelmanns toscakaka och Olof kom över med en stor bit till oss. SPeciellt roligt när man varit hos Mandelmanns på besök, fått se hur det ser ut där och till och med träffat dem för en pratstund
Vi grillade i fredags med de amerikanska släktingarna och jag hade gjort denna till efterrätt. Blanda mördegen och klä en stor pajform med löstagbar kant
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Bäst att tillverka själv medandra ord, så man vet vad man petar i sig. Det firar vi med lite godis. Här får du förslag på en superenkel fudge - eller kanske snarare något mittemellan kola och fudge - som alla kan äta av, både allergiker och andra
Receptet innehåller varken ägg, nötter eller mandlar. Jag kunde inte hålla mig från att göra ytterligare en variant scones, vilka denna gång blev med rismjöl som bas
Jag valde som sagt en blandning av mandlar, pistagenötter, granatäppelkärnor och passionsfrukt. Börja med att rosta nötterna i en torr stekpanna tills de är gyllene, ställ stekpannan åt sidan
Grovhacka mandlar och hasselnötter. ½ dl mandlar. Kunde inte bestämma mig gällande smaksättning så jag gjorde halva degen med rivet apelsinskal och halva med torkad lavendel
Blanda ihop med resten. Vispa ägg och socker pösigt. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen (200grader) ca 12-15 minuter
Tillsätt det smälta smöret och mjöl blandat med bakpulver och rör om. Blanda alla ingredienser i en kastrull och sjud under omrörning på medelvärme tills blandningen tjocknar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.