Blanda socker, smör, vetemjöl och mjölk, kokas upp under omrörning. Skålla o flaga sötmandeln. Om man använder färska päron förväll dem i så fall i socker
Låt päronen rinna av. Lägg dem med den rundade sidan ner i en ugnsform. Toscasmet. Smält smöret. Blanda ner mandel, rörsocker, mjöl och grädde, och sjud på svag värme ett par minuter
Knäckiga, ljumna toscapäron med vaniljglass är en riktig favorit, det är barnsligt gott. Det är inte ofta det blir dessert efter kvällsmaten här hemma men i söndags till Farmen-finalen fick det bli lite gott
Toscapäron6 portioner1 burk päronhalvorToscaglasyr (jag gjorde dubbel sats). Det här är en gammal klassiker som är väldigt god och framför allt väldigt enkel att göra
Recept. Simon Pössl. ons, 2013-09-18 21. 42. 30min. (0). Skala päron och dela dom lägg i formen Smält smör i en kastrull häll i mjöl mjölk socker och hasselnöterna Rör hela tiden tills det har kokat upp häll smeten över päronen ställ in i ugnen på 200grader i ca 20 minuter
Daimmousse med toscapäron (4 portioner). Tjingeling på er. När mitt kök för tillfället inte går att använda passar jag på att leta igenom gamla bilder på datorn för att lokalisera bilder/recept som jag inte hunnit lägga upp här än
Tänkte dela med mig av en version på en helgmeny som omfattar fredagsmyset till söndagsmiddagen. Ibland står man ju villrådig och vet inte vad man ska äta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.