Igår ägnade vi oss åt rent frosseri fast ändå inte av den osunda sorten om jag får säga det själv. En orgie i skaldjur har samma positiva effekter på min kropp och själ som en hel spavistelse
Ingredienserna - dock skippade jag basilikan och ägget. Jag fick en idé om att göra fylld bläckfisk och fokuserade först på att hitta själva bläckfisken
I helgen lagade jag mat. Det är ovanligt numera, så ovanligt att det måste firas med ett blogginlägg. Annars äts det mest hämtmat eller färdigmat från frysdisken hos oss nu för tiden
Kan glatt meddela att testkörningen av min nya glassmaskin gick så fantastiskt bra. Så bra att det inte fanns någon chans att fota glassen innan den var uppäten
Dagen är grå, det snöblandade regnet vräker ner och jag kom inte iväg förrän med väldigt sena bussen eftersom jag satt och jobbade vid frukostbordet och helt glömde bort tiden
Vad gör man när en kaka bara misslyckas totalt. Före detta Majas rabarberkaka. Foto. Magnus Aronson. Det har egentligen inte hänt någon gång när vi har haft bak-och-fotograferingsdag, men en gång var det en rabarberkaka som inte såg så jätterolig ut (mest beroende på att den rabarber som jag hade lyckats få tag på sådär i april var väldigt blyg och ranglig)
Kännslan då man efter 2-3 dagars väntan tar ut degen från kylen, mjölar klappar lite och får snitta i ett perfekt jäst degämne och sedan försiktigt föser in brödet i ugnen och ser det börja växa, och efter 40-45 minuter får ta ut det färdig gräddade brödet känna hur doften av nybakt bröd sprider sig i lägenheten och ser det vackra gyllenbruna brödet är lyckan total
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.