Alltså OJ vilken mumsig middag vi lyckades få till, jag och älskling. Vi gjorde oxfilé tornedos med potatisgratäng och cognacsås (allt för första gången) och det blev bara såå bra
Täck med resten av osten och tournedosen är klara för ugnen. Tournedos med rödvinssås och hasselbackspotatis10 person(er) 10 st tournedos, à ca 160 g (mittbitar av oxfilé) 2 tsk salt3-4 krm vit- eller svartpeppar, nymald 2-3 msk smör, till stekning 7-8 dl västerbottenost, grovriven vällagrad 1 dl crème fraiche2 msk schalottenlök, finhackad 2 msk gräslök, finhackad 1 st ask klippt smörgåskrasseTillagning 1. 10 st tournedos
Tournedos. Det här är ju rent ut sagt snuskigt dekadent, en fem centimeter tjock skiva oxfilé toppad med gåslever, tillsammans med en mustig madeirasås serverad ovanpå en smörstekt krutong
Gjorde en sk tournedos, dvs tjocka bitar av oxfilé som jag stekte i smör. Idag skärtorsdag har vi varit lediga allhopa, så skönt men vart tog det fina vädret vägen
En historia säger att rätten Tournedos Rossini fick sitt namn när Rossini övervakade kocken medan rätten tillagades varpå kocken blev less på kompositörens konstanta frågor och bad Rossini lämna honom i fred
Skär en ficka från sidan på varje tournedos och fyll dem med en skiva gorgonzola, men spara ca 4 msk gorgonzola till såsen. 4 skivor oxfilé tournedos [3-4 cm tjocka]. 4 skivor oxfilé tournedos [3-4 cm tjocka] 200 g gorgonzola 2 krm svartpeppar, nymald smör, till stekning 3 krm salt 0,5 dl torr sherry 4 dl crème fraiche 1 köttbuljongtärning 0,5 tsk kinesisk soja
Kött. Finhacka schalottenlöken. Fräs löken, i kastrull, i olivolja i ca 30 sekunder. Häll i vin, fond, vitpepparkorn och lagerblad i kastrullen och låt reducera tills det är ca 1/3 kvar av vätskan
Ett nytt år, trehundrasextifem nya dagar som ska fyllas med innehåll. Det är dagar som kommer att fyllas med arbete, stress, sorg och förhoppningsvis med skratt och mycket glädje
Jag pratar vita dukar och linneservetter, höga kandelabrar, guld, bling, och stramt upplagda tallrikar med lyxiga råvaror som tournedos, hummer och tryffel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.