Men denna gång fick jag lite drivkraft från de nya mjöler jag fått testa från Ramlösa Kvarn. Nu gör vi det möjligt för alla hemmabagare där ute att handplocka det perfekta mjölet för alla slags baksammanhang ur en unik serie proffsmjöler från Ramlösa Kvarn
Jag använder just nu Ramlösa Kvarns mjölsorter mycket. Hönökakor är så gott och sådär lagom tjocka. Man bakar dem lätt och behöver inte vara så noga med formen, bara charmigt om de är lite ojämna
14 -16 dl mjöl ( använder Ramlösa Kvarns Manitoba Cream som ger saftiga och luftiga bröd). 14 -16 dl mjöl ( använder Ramlösa Kvarns Manitoba Cream som ger saftiga och luftiga bröd)
Jag kommer bjuda på ett mer ingående inlägg om allt det nya någon annan dag, för dagens inlägg tänkte jag tillägna kolakakor och Ramlösa Kvarn's nya mjöler
Till soppan bakade jag lite bröd på Ramlösa Kvarns mjöler som jag fick hem här om dagen. God kväll här kommer receptet på Minestrone soppan från förra helgen, bättre sent än aldrig
Det mjöl som ger allra frasigaste botten är Ramlösa Karns Tipo ”OO” på vårvetemjöl. · 800g Ramlösa Kvarn Tipo "00" (alt. Lägg Ramlösa Kvarn Tipo "00" Vårvetemjöl i en assistent med degkrok
Häll över ramlösan och servera. 1 l ramlösa. 1 l ramlösa. Jag har en viss förkärlek för ingefära. Jag gillar när det bränner i halsen och känslan av att bli frisk på två sekunder även vid blygsamma intag
Kvällen före Valborgsmässoafton invigde jag Ramlösa Kvarnmjölet Patisserie från samarbetet med Smakbox med att baka en citronpaj tänkt till lördagen och Valborgsmässoafton
Sätt ugnen på 125 grader. Hacka löken fint och bryn den i smör. Under tiden som löken bryns så blanda ströbröd, grädde, soja, fond, ägg, salt och peppar och låt svälla en stund
Häll ströbrödet i en skål och häll över grädde och ramlösa. 1,5 dl ramlösa. 1,5 dl ramlösa. När min mamma bjöd på söndagsmiddag, brukade hon ofta göra köttfärslimpa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.