Vispa äggvitor tills de börjat hårdna och tillsätt sedan sockret i omgångar. Annars får man helt enkelt fotografera så där lite i smyg och låta det se ut som den mest naturliga sak i världen
Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. Det stod att man skulle ha 7 dl socker per 3 kg bär, men jag tog faktiskt bara 2 dl strösocker till 3 kg bär
Han skriver vidare att det pågått en strid om vem som skapade receptet från början - OGO Konditori i Stockholm eller Oskar Bergs Hovkonditori eller Hovkonditoriet på Regeringsgatan
Å andra sidan kan vi göra roliga saker med gröna tomater, som man inte nödvändigtvis kan med röda. Min man hade fått lust att göra chutney på gröna tomater
När man middagstipsar om kycklingkalops med salvia och apelsin. Känns alltid bra när man når sitt mål. kycklinglårfilé 800 gramskivade gula lökar 2 stycken storaskalade slantade morötter 2 stycken storafinhackad färsk salvia 2 matskedarkikoman soja 6 matskedarcolloritsoja 1-2 teskedarsmör 3 matskedargrovmald kryddpeppar 2-3 teskedargrovmald vitpeppar 1 teskedgrönskasbuljongtärning 1 stycksaften frän 1 apelsinlagerblad 5 styckenvatten 5 decilitersalt 1 tesked
Jag blir så glad när jag kommer på bra saker, som denna lakritschokladkaka med Maraboublack, en variant av våra Marabou mjölkchokladsnittar som vi annars bakar
inte bränner vid lika lätt, och bör vara torr när den läggs i den riktigt varma pannan. Att få en perfekt tillagad torskrygg behöver inte alls vara svårt bara man tänker på att fisk har kort tillagningstid och att tillagningen även fortsätter efter att fisken tagits bort från värmen
Kanske måste ge upp allt mitt bakande för annars kommer jag väl rulla fram så småningom. Och det gör sannerligen den här kaffe och chokladsemifreddon, ja vad säger man
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.