Det bakas mycket på surdeg nu och fler och fler i min omgivning har startat sin egna surdeg. Surdegen gör att brödet får syra och en bra struktur samt hållbarhet
Lägg upp degen på mjölat bakbord och dela upp i två limpor eller fördela i två brödformar. Tillsätt alla övriga ingredienser och sist mjölet, spara 1 dl till utbaket. Sätt ugnen på 225 grader och grädda i den nedre halvan av ugnen i ca 30 min
En saftig mör stek med smak av örter och vitlök på en bädd av brysselkål som trivs jätte bra tillsammans med salt krispig bacon, mild lök och syrliga tranbär
Man tager vad man haver, tänkte vi och gjorde slut på en låda tranbär som fanns kvar sedan i julas. Och det skadar ju verkligen inte, eftersom tranbär dessutom är ett fantastiskt bär för alla som vill äta nyttigt nu i kölvattnet efter alla nyårslöften
I går bakade jag ett nytt bröd hemma, det blev ett bröd med hasselnötter, aprikoser och russin. Dela sedan upp degen i tre bitar, forma limporna runda och strö lite mjöl på
Det blev kakor med tranbär, hasselnöt, choklad och stött kardemumma. Tranbär och hasselnöt cookies. Rör ihop smör, farinsocker och strösocker i en skål
Lös upp jästen i det ljumna vattnet och blanda ner vetemjöl, rågsikt, sirap och salt. Tillsätt hasselnötter och äppelbitar och kör ytterligare några sekunder
Låt svalna och bryt isär kakorna. Skär kakan i bitar ca 5 x 5 cm och grädda mitt i ugnen 15 min. 5 cm och grädda mitt i ugnen. 15 min Låt svalna och bryt isär kakorna
Känns lite ovant att rota fram byxor och jackor men det har helt klart blitt rått ute. Finns det något bättre än en skiva nybakt bröd med ost och smör och en varm kopp te, när regnet öser ner utanför
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.