Samtidigt som vi till just de rätterna varierar mellan lingonsylt och tranbärssylt. ca 7 dl Rönnbärssylt - röd höstig matsylt med mycket syra, en hel del beska och med en svag vaniljton
Jag serverade dem med lätt stekt, kokt färskpotatis från dagen innan (stekt färskpotatis är faktiskt nästan ännu godare än vanlig kokt färskpotatis), sås, grönsaker, och kanelsmakande tranbärssylt
2 dl lingonsylt eller tranbärssylt. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig
Andra fick en klick tranbärssylt och det blev lyckat. PELARGONMUFFINS är intressant. Barnbarnen är förtjusta i dem men det kan ju bero på chansen att få äta många kakor
Supergoda kryddiga köttbullar att sätta fram på julbordet eller att äta med ett gott potatismos och tranbärssylt ,eller kanske lingonsylt med spännande smaksättning av chaisocker
Senast jag bakade gjorde jag en mjuk pepparkaka med tranbärssylt. Vanligen används lingonsylt i sådana här kakor, men får man inte tag på just lingonsylt funkar det precis lika bra med tranbärssylt
Sylt. Koka upp socker och vin, tillsätt tranbär och låt sjuda i ca 15 min till rätt konsistens. Skumma och servera om man inte ska använda allt på en gång, häll i burkar med tätslutande lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.