Hur man öppnar ytterdörren och hör att köksfläkten går och sedan när man kommer in i köket så luktar det så gott av pytt och gröt och kaffe att man kan smälla av
Hur mysigt vi ska ha detochhurkuldet ska bli. Men grejen är att just nu är det smått omöjligt för mig att baka något mer avancerat, eftersom kindergarten råkar vara stängt idag och alla tre barnen är hemma
Mättande blir det i och med allt smör som är i… kan man bli smörberoende. Eventuellt kan du hälla på lite köttsaft ifall du vill späda rätten eller få lite mer sås
Kanske är det ovanstående kaka, eller någon av alla de andra bakverk jag provsmakat och bakat under tiden för trädgårdscafeet som fick jeanstyget att kännas extra tight
När köket här hemma byggdes om så ville jag väldigt gärna ha en ångugn, men då kändes det lite krångligt och som om man skulle ha en utöver en annan vanlig
Man får sedan låta dem svalna o försiktigt lyfta över i en burk eller varför inte direkt på kakfatet - de blir lätt naggade i kanten då de är väldigt porösa
ex riven rå potatis, (vegetabilisk) grädde, "no-egg", mjöl, nötsmör, kokt ris/bovete/hirs/mosad potatis eller havregryn, det beror lite på hur smeten ser ut (om den är torr/lös)
Ta bort kanten på formen och klipp bort bakplåtspapperet runt om så att de fina sidorna syns. Släng ner det i en potatistårta med ihopvispade ägg, mjölk och grädde så är i alla fall jag mer än nöjd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.