Soppa det älskar jag som ni kanske redan vet och här får ni tre goda och väldigt lättlagade soppor. De är helt vegetariska också om man bortser från toppingen på morotssoppan
1. Skölj filéerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Koka en lag av ättikssprit, vatten, socker, krossad vitpeppar, krossad kryddpeppar, lagerblad och kryddnejlikor
Något som är väldigt enkelt och som du kan imponera med på julbordet, är att lägga in din egna sill. Grunden till inlagd sill är en lag kokt på ättika, socker och vatten
Låt stå kallt i två till tre dygn. Rör ihop lagen tills sockret lösts upp. Salta lätt på insidan av sillen, vänd sedan skinnsidan på sillen i en blandning av lika delar vetemjöl och ströbröd
Ska de inte ätas ganska snart är det bättre att frysa dem. Enklaste julgodiset måste ändå vara marknadsnougat som det egentligen heter eller fejkfudge som jag döpte dem till
Julsill. Idag får du mitt bästa recept på inlagd sill. Det använde jag när jag jobbade på restaurang, men då med den mer klassiska inläggningslagen 1-2-3
Skånska Sillaacademien hävdar även att sillen ska simma tre gånger. Det sägs att ättikan, Perstorps 24%, sockret från de skånska betorna och de vanligaste kryddorna i den skånska husmanskosten bildar en perfekt treenighet i denna inläggning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.