Recept från Per Morbergs kokbok. 25 gram jäst. 10-13 dl mjöl. 2 tsk salt. 6 dl ljummet vatten. Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, salt och mjöl
Smula ner jästen i en skål och tillsätt kallt vatten. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt honung, salt och det mesta av mjölet och arbeta degen väl, gärna med maskin
Nybakat bröd, finns ju inget godare till frukost, eller det är i alla fall väldigt gott. Det här har jag tipsat om många gånger förut och det går att variera i det oändliga
Spröda och luftiga baguetter som toppas med lite flingsalt. Passar perfekt till en soppa eller sallad. Goda att servera med bara lite smör eller en god olivolja
Lördag och I love it. ). Sjukt skönt att få slappa lite och bara ta det lugnt. Träning och PW med en vän har jag också hunnit med sen har jag fixat en del i provköket
Goda baguetter med segt inkråm. Igår bakade jag de här goda baguetterna som alltid blir lika goda. De är rätt tidskrävande att baka men då kan man ju hitta på andra saker att göra under tiden - det är nämligen ganska långa jästider
Räkröra. Skala och hacka morötterna fint eller kör dem i matberedaren med kniven monterad. Lägg hacket i en skål och tillsätt 1 msk vatten och mikra 1 minut
Helgen bjöd på två riktigt grymma matupplevelser. Den avslutades med en magisk Boeuf bourguignon med lent mos och hempressad gurka hos C & L – tack bästa ni
De här härligt frasiga baguetterna har visserligen lång jästid men kräver ingen större arbetsinsats. Jag brukar röra ihop degen på morgonen och sedan baka ut brödet på eftermiddagen, så att vi har färskt bröd till kvällsmaten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.