Trerätters två dagar i rad
Skrivis liv och matfunderingar -
Skrivis liv och matfunderingar -
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 stora eller
  • 4 små portioner
  • 1 rensad mango i små bitar
  • saften från ½ lime
  • 1 tsk kardemumma
  • 200 ml kokosmjölk
  • 1 tsk agavesirap
  • Huvudrätten var den redan planerade marockanska soppgrytan som fick puttra en dryg halvtimme på spisen. Med de här tre rätterna och ett glas vitt vin kunde fredagskvällen invigas.
  • Harirasoppa
  • 4 portioner
  • olja
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 hackade morötter
  • 1 pkt saffran
  • 1 tsk mortlad kummin
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk mald koriander
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 2 dl röda linser
  • 1 burk kikärter
  • klippt persilja
  • 1 st ugnen 175 grader
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl hackade valnötter (eller hasselnötter)
  • 2 msk chiafrön
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 5 dl Yog
  • Oat Äpple Vanilj ( eller annan yoghurtprodukt)
  • 1 dl torkade äppeltärningar eller färsk äpple

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.