4 kycklingfiléer. 2 vitlöksklyftor. ½ urkärnad röd chilifrukt. Timjan. Smör. Salt och peppar. Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt
Blanda gärna lite Ajvar Relish, färsk mynta och persilja med matlagningsyoghurt för en frisk sås. 600 gr nöt- eller lammfärs. 1 dl hackade svarta oliver. 600 gr nöt- eller lammfärs. 1 dl hackade svarta oliver
4 kycklingfiléer. 2 vitlöksklyftor. ½ urkärnad röd chilifrukt. Timjan. Smör. Salt och peppar. Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt
1-2 msk kapris. 1-2 msk kapris. 700 gr färskpotatis. 1 dl pesto. 1 röd lök. ev olja. Salt och peppar. Koka potatisen så den fortfarande är lite lite hård
1 hel vitlök. 1/2 + 3 msk olja. 1 msk citronjuice. salt och peppar. Sätt ugnen på 200 grader. Skär toppen av vitlöken, lägg den på en bit folie och häll över 1/2 msk olja
Låt kikärtorna rinna av ordentligt, fräs dem sedan i oljan med spiskummin 5-7 min. Låt kikärtorna rinna av ordentligt, fräs dem sedan i oljan med spiskummin 5-7 min Låt svalna och blanda sedan med bulgur, granatäppelkärnor och hackad persilja
P Hur som helst, varmrökt lax och kräftstjärtar är ju läskigt gott och tillsammans med saftig saffransbulgur smaksatt med apelsin- honung- och kaneldressing kan det väl knappast bli bättre
När jag skulle planera middagen vi skulle bjuda på i helgen var jag optimistisk när det gällde vädret såg jag framför mig hur vi satt på altanen i solen och njöt av maten, därför förberedde jag en nästan helt kall middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.