Idag har jag fixatlite pajer, dels till dagens middag, men även tillmidsommar. Det blev köttfärspaj till dagens middag, och ost/gräslökspaj samt en test som blev ansjovis/ostpaj
Idag har jag fixatlite pajer, dels till dagens middag, men även tillmidsommar. Det blev köttfärspaj till dagens middag, och ost/gräslökspaj samt en test som blev ansjovis/ostpaj
Mycket svamp från minsida den senaste tiden. Bara några meter från huset hittade jag smörsopp. När jag kom hem till pappa ikväll så gick jag nästan direkt ut i skogen för att leta upp litesvamp
Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vidsidan skadar inte heller
Veckans så otroligt goda pirog med svamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Det rör sig säkert om tjugo år om jag nu inteminns helt tokigt
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprätt med krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Att det visasrepriser av Nigel Slaters serieSimple Suppers på BBC just nu passar mig utmärkt eftersom jag missade den serien när den sändes från början
Trissi småkakor – Hallon- och hjortrongrotor och älgskitar. Man behöver intealltid krångla till det om man vill baka flera sorters kakor samtidigt, varför inte bara använda samma bas och smaksätta liteolika
Saltad fårticka och blek taggsvamp ger ett härligt tuggmotstånd. I många år lagade jag en vitlöksgravadstömmingenligt ett recept från fiskrestaurangencatteleini Stockholm
Lägga insvampiättikslag är en riktigt gammal mattradition. Hållbarheten blir lång av salt och ättika, det är faktiskt bara vi här iSverige som använder så hög halt av socker i våra inläggningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.