1/2 banan,
ca 50 g 0,5 dl havregryn, ca 20 g 2,5 dl osötad mandelmjölk (eller valfri vätska)
1 skopa
(30 g) whey complete vanilj
1,5 msk
riven kokos (ca 10g)
Valfritt: topping, rostade kokosflarn
1. Mixa
allt i en mixer eller med en stavmixer. Tillsätt mer vätska om den är för tjock, men jag gillar när mina smoothies är tjocka så man kan äta dem med sked :)
Tropisk mousse. Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
Ingredienser Portioner. 4 1 liten banan 250 g fryst mango 1 dl fryst eller färskt fruktkött från passionsfrukt 3 dl naturell yoghurt (3 %) Lägg till i inköpslistan
Det är en pannacotta i två lager bestående av passionsfruktspannacotta i botten, vit chokladpannacotta i mitten och en superfräsch tropisk salsa på toppen
Mosa bananerna och lägg i en tillbringare. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en stor bunke. Vispa ihop äggen lätt i en stor tillbringare eller skål och tillsätt sedan banan- och mjölkblandningen, oljan och vaniljextraktet
Hursomhelst bjuder jag idag på en vackert ljuslila, supernyttig frukostsmoothie som liksom mina tidigare smoothies borde få mig att skutta som en yster och glädjefnattig ko på sitt första kosläpp
Seså sätt nu igång och gör tropisk fruktsallad och titta in på Marys fina blogg. Vi hade bestämt att vi skulle träffas och jobba fram ett gemensamt tema som vi sedan kunde lägga ut på våra bloggar
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
De senaste veckorna har jag vid några tillfällen bytt ut min frukostgröt mot riktigt näringsspäckade frukostsmoothies för att få fart på immunförsvaret och mota vårtröttheten
Jag älskar pannacotta, och ville göra en lite nyttigare variant så jag gjorde den på kokosmjölk med en smak av lime och vanilj, och så marinerade jag lite frukt i en marinad på kokossocker, vanilj och vatten som fått koka ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.