1 (Fazers
choklad, mörk 70% och vit, som finns i bakhyllan tycker jag smakar bra)
1150 g
smör 2 ägg 2 dl socker 1 ¾ dl vetemjöl 4-5 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 2 krm salt Tryffel 1 dl vispgrädde 50 g smör 150 g vit choklad 150 g mörk choklad (Fazers choklad, mörk 70% och vit, som finns i bakhyllan tycker jag smakar bra)Ugn: 175° Smöra en rund form med löstagbar kant. Smält smöret. Rör ihop det med alla andra ingredienser. Grädda kakan i 15-20 min. Kolla med en sticka (tandpetare/potatissticka) så att den är kladdig. Låt kakan vara kvar i formen och låt den svalna. Tryffel: Smält hälften av smöret och tillsätt hälften av grädden. Låt koka upp och tag av från värmen. Blanda i hackad vit choklad Bred ut den vita chokladen på kakan och låt svalna i kylen. Smält resten av smöret och tillsätt resten av grädden Låt koka upp och tag av från värmen. Blanda i hackad mörk choklad. Bred ut den mörka chokladen över den vita på kakan. Låt stelna i kylen. När tryffeln stelnat och kakan ska serveras så lossa den från formen. (Kakan blir nästan godare dagen efter.) Tips: Om man lätt vill få bort kakan från formens botten så spänn fast ett bakplåtspapper över bottnen på formen innan man smörar den. Servera med vaniljglass/ vispad grädde och en smaskig fruktsallad. Goda frukter: Ananas, jordgubbar, vindruvor, kiwi, apelsin. Toppa med passionsfrukt. Supergott!
Hej på er. Idag är det måndag och då tänkte jag att ni skulle få ett pajrecept, kanske något att svänga ihop till helgfikat eller som en mysig fika i veckan
Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulver och mjöl och vänd ner i smeten tillsammans med smör och mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.