Stekt rismed kyckling är en av mina favoriträtter. Koka riset och låt svalna. Häll på soja, sesamolja, fisksås, hoisinsås, salt och peppar och låt puttra en stund tillsammans med grönsakerna
Smaka av med salt och peppar. 2 Tillsätt riset och stek tills det är varmt, vänd ner persilja. Till servering 1 Stek äggen i olja, med löd gula eller vändstekt. 6 dl kokt basmatiris
Vänd ner det kokta riset. Vänd ner dem i pannan med räkor och grönsaker, rör ut intensivt. Allt ska se ut som en lite trådigare, torrare äggröra med fyllning
4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Ta ut riset från kylen och låt det bli rumstempererat medan du förbereder resten av ingredienserna. Det är lite som våran pyttipanna och du kan göra den i oändliga variationer men grunden är alltid ris, ägg, fisksås och lök
Och servera direkt i portionsskålar med den färska, fint strimlade purjon/vårlöken överst. Lyft sedan på locket och fluffa upp risetmed hjälp av en gaffel, bred ut det i den oljade långpannan och låt det svalna
Tillsätt det kokta riset och stek i ytterligare någon minut under omrörning. 5 dl kallt kokt ris. Så här gör du 30 minuter Skala och hacka lök och vitlök
The post Stekt rismed cashewnötter appeared first on Sofia von Porat. Koka riset enligt förpackningens anvisningar (använd gärna gårdagens risrester så går det ännu snabbare)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.