Jag bakar inte mycket tårta, detta då vi sällan är många nog kring bordet att äta upp en hel tårta, samt att det är bökigare att släpa med sig till jobbet då jag åker kommunalt och promenerar en bra bit
Blanda den kalla smeten med mandelmassa och florsocker till en smidig marsipan. Färga marsipanen röd, grön och gul med karamellfärg och låt en liten bit vara ofärgad, blanda gärna färgerna
Idag får det bli kyckling som är täckt av kokos och in i ugnen, serveras med ris och en sötsur sås…. Upprepa detta en gång till och se till att kycklingen verkligen blir täckt
Mixa mandlarna fint med matberedaren. Färga in med valfri hushållsfärg. Blir mandelmassan torr under arbetets gång kan den friskas upp med lite kallt vatten
Allt blir ju oftast bättre när man gör det själv, så det är ju egentligen inget konstigt med det. Oftast gör jag den "vanlig" med pinjenötter och parmesanost, men ibland ändrar jag lite i receptet genom att byta ut mot mandel och västerbottenost
I alla fall så gjorde ju jag ett recept på en banan – och chokladkaka (klick) här i dagarna och idag fick delar av den alltså bli till fina små cakepops doppade i choklad och toppade med godsaker som quinoapuffar, bipollen, matchate, lingonpulver och pistagenötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.