Du behöver. 1-2 kycklingfiléer skurna i små tärningar3-4 potatisar skurna i små tärningar1 finhackad gul lökHackad bladpersilja2 dl riven ost8 ägg1 dl ströbrödOljaSalt & pepparSpiskumminPaprikapulverSvarta oliverGör såhär
Brik är en klassisk nordafrikansk rätt som kan tillagas på många olika vis. Fyllningen kan innehålla allt från kött, kyckling, tonfisk, potatis, kapris till riven ost
Lägg köttet och de övriga ingredienserna i en tajine. Recept. Maria E. tis, 2013-10-08 17. 48. 5h 0min. (0). Blanda alla kryddorna och gnid in det i köttet
Använder du en Tajine så lägger du bara ner kycklingen rå, saltat och pepprad i tajinen. Lägg i oliverna i grytan (tajinen) och citronskivorna på kycklingen
1. Dela brödet i två delar men inte helt. Gröp ur undersidan en aning så att mer fyllning får plats. 2. Låt tonfisken rinna av och blanda den med olivolja, citron, rivet citronskal, harissa, persilja, salt och peppar
Blanda som en vanlig köttbullssmet, men gör bullarna lite större än de vanliga svenska. Bryn bullarna och koka dem sedan i en kryddig tomatsås, smaksatt med spiskummin, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.