Lägg ut skinkan omlott på plasten och täck med soltorkad tomatkräm, smulad fetaost ochbasilikablad. Med risk för att bli tjatig så har det varit ännu en härlig dag… sol och värme
Medans jag är och lapar sol på Mallis så tänkte jag underhålla er med världens enklaste tilltugg, små munsbitar med mozarella, parmaskinka ochbasilika, en tugga och vis så är man i Italien
Droppa generöst den extra fina olivoljan över fyllningen och krydda med salt och peppar. Lägg ut parmaskinkan, äggen, osten, basilikan (och tomater och oliver om du använder det) på mitten av rektangeln
Lägg på fyllningen, pensla kanten med vatten och rulla ihop den till en rulle. Blanda i durumvete och tillsätt sedan vetemjölet lite i taget och arbeta ihop degen tills den bli elastisk
Som tilltugg blev det nåt som jag passande blev tipsad av från jobbet, (Tack Erika) Små rostade brödskivor med fetaostkräm på, som sedan toppades med parmaskinka och lite basilika
Ett matminne som jag har från min barndom är varma tunnbrödsrullar fyllda med skinka och purjolök. Jag har många gånger tänkt att jag ska försöka göra en LCHF-variant av dessa tunnbrödsrullaroch idag blev det av
Helst vill man ha fasta och fina tunnbrödsrullarmed så lite luft i som möjligt. Sker sedan upp tunnbrödsrullarna i lagom portionsbitar, lite beroende på vad du ska ha dem till
En favoritmacka på picknickenen är en enkel rulle fylld med lax och pepparrotsost. Smaka av med. Vi brer på pepparrotsost, lägger på laxskivor och rullar ihop till en rulle
Blanda i kycklingbitarna och krydda med salt och peppar. Strimla basilikanoch rör ner i såsen. Plocka bort allt kycklingkött från kycklingen och skär det i små bitar
Lägg lite lagom med sallad över rödlöken och avsluta med kalkonpastrami. Finhacka rödlöken (ta så mycket som du gillar) och strö det över Philadelphiaosten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.