Ett matminne som jag har från min barndom är varma tunnbrödsrullar fyllda med skinka och purjolök. Jag har många gånger tänkt att jag ska försöka göra en LCHF-variant av dessa tunnbrödsrullaroch idag blev det av
4 1 gul lök 200 g champinjoner 2 msk olja 1 tsk timjan salt svartpeppar 240 g renskav eller Mifu (240 g skav motsvarar 250 g naturell mifu) 1 msk olja 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 2 dl laktosfri vispgrädde 1/2 msk svartvinbärsgelé Till servering kokt potatis 1 dl lingon hackad persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Helst vill man ha fasta och fina tunnbrödsrullarmed så lite luft i som möjligt. Sker sedan upp tunnbrödsrullarna i lagom portionsbitar, lite beroende på vad du ska ha dem till
En favoritmacka på picknickenen är en enkel rulle fylld med lax och pepparrotsost. Smaka av med. Vi brer på pepparrotsost, lägger på laxskivor och rullar ihop till en rulle
Lägg lite lagom med sallad över rödlöken och avsluta med kalkonpastrami. Finhacka rödlöken (ta så mycket som du gillar) och strö det över Philadelphiaosten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.