1 kokt
potatis1. Värm mjölk och smör till fingervarmt. Smula i jästen och rör om.2. Lös upp honung och salt i degvätskan. Tillsätt fänkål och anis. Tillsätt rågsikt och 300 g vetemjöl. Blanda till en kladdig deg i en matberedare.3. Låt jäsa i bunken i minst 2 timmar under handduk. Tillsätt potatis och 5 dl vetemjöl och körförsiktigt i blandare eller matberedare.4. Stjälp upp degen och rulla ut korvar. Dela i 100 g stora degklumpar. Låt dessa jäsa i kyl i minst 6 timmar, helst 12 timmar.5. Tag ut och kavla försiktigt någorlunda runda.6. Värm ugnen till 250 grader. Lägg utkavlad deg på en silikonmatta eller bakplåtspapper. Baka sedan i cirka 4-6 minuter tills fin färg och uppblåsta bullar.7. Tag ut och dela på diagonalen så man får två båtar att fylla med godsaker.
Tunnbröd. Tunnbröd. De här goda bröden är helt suveräna att använda till kebabrulle eller liknande. Bröden är mjuka och lite sega vilket gör att de håller ihop bra även när de fylls med lite blötare fyllning
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Tunnbröd. Dessa tunnbröd passar då utmärkt att använda till fyllda rullar. Tunnbröd. Så här på sommaren är det perfekt att kunna göra wraps med goda fyllningar och stoppa i picknick-korgen
Idag startade vi dagen med nybakade tunnbröd, så himla gott. Tunnbröd,. Snabba tunnbröd. Hej. Dessa går dessutom snabbt att göra då de bakas med bakpulver och inte behöver någon jästid
Jag är den enda som äter glutenfritt i familjen så vid sånna här tillfällen köper vi en påse vanliga korvbröd till dom och idag kastade jag ihop de här tunnbröden åt mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.