Vispa ihop mjöl, salt, mjölk och ägg till en slät smet. Skala potatisen. Riv potatisarna och blanda ner i smeten vartefter så att rivet inte mörknar. Grädda i smör på medelhög värme, som pannkakor eller små plättar, ca 1 dl för stora och 1/2 dl smet för små.
Rostade rödbetor
Färska rödbetor, skalade
Olivolja
Salt
Blanda rödbetorna med salt och olivolja. Rosta på bakplåtspapper i ugnen på hög värme, tills de får färg och mjuknar men inte för mycket.
Fetaoströra med valnötter och honung
50 g
fetaost, smulad
250 g
keso naturell
1 msk
flytande honung
Valnötskärnor, grovhackade
Färsk persilja eller timjan, hackad
Blanda allt i en skål.
Servera raggmunkarna med rödbetorna och fetaoströran.
Nyttiga små köttfärspiroger, 15-16 st250 g nötfärs1 liten gul lök130 g morötter½ msk olivolja1 dl krossade tomater1 msk tomatpuré1 ½ msk sweet chilisås2 krm saltsvartpeppar25 g färsk jäst5 dl vatten, 37 grader½ dl mager kvarg½ tsk salt60 g rågmjöl (ca 1 dl)300-350 g vetemjöl special (ca 5-6 dl)ägg och lite vatten till pensling1. Nyttiga små köttfärspiroger, 15-16 st
Jodå det är skönt att ha rensat hjärnkontoret. Men den där strålande och bästa ever idén den visade sig inte, antar att den gömde sig bakom någon hjärncell och väntar in rätt tillfälle att poppa upp, men mycket annat kom på pränt och jag tror att saker och ting kan hända framöver
Dom här två rätterna går dessutom väldigt bra att förbereda dagen innan vilket jag gjorde. Igår hade vi kalas här hemma och såklart så skulle det lagas mat
Riv eller skär kålhuvudet i små bitar. Riktig svensk husmanskost det är kålpudding det. =)Vi äter inte så mycket svensk husmanskost i det här hemmet, antagligen för att jag lagar det i mängder på jobbet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.