1 surkålBred
brödskivorna med majonnäs och dijonsenap.Lägg sedan ost, skinka, äpple, saltgurka och surkål i jämna fina lager och avsluta med en andra skiva bröd. Tänk på att det som inte behöver så mycket värme hamnar närmare mitten som t ex äpple och surkål.Grilla i smörgåsjärn, smörgåsgrill eller i halster, ca 2 minuter på vardera sida.
Ta med stekpanna som funkar övereld, grytlapp och stekspade. Äter man det då ute vid en öppeneld så blev det ju klockren mat, varmt, mättande, gott och tillfredställande, så ihop med det faktum att det var grymt enkelt att göra så förstår jag verkligen att det är populärt
Jag dog och föddes typ på nytt medans jag drog i mig en kall klunk pilsner och kikade ut över solnedgången där dofter av vitlök och saffran spred sig ifrån grytan och ut över sjön
Strö över ströbröd eller riven ost. Då var Karin tillbaka efter ett gäng veckors välförtjänt semester och några veckor på ett nytt jobb som tagit en hel del tid
Den mindre i familjen gillar tonfisk så denna varma macka går oftast hem. Det här behöver du. Lägg på cheddarost, skivad tomat & oregano på varje macka
Efter en stund i ugnen och några små saker till så är mackan fulländad. Det jag längtar efter är lugnet, naturen som kommer vara alldeles vit i mörkret, tystnaden, kravlösheten, gos med katter, matlagning, vedeldad bastu och att bara vara med Mannen i mitt liv
Skala, dela och koka potatisen mjuk. Det tar ca 20 minuter. Prova med en potatissticka eller kniv. Häll av potatisen och låt den svalna på en tallrik eller i en skål
Blanda ner lök och ost med den fortfarande ljumma potatisen, häll över dressingen och rör runt. Denna potatissallad är ännu bättre dagen efter, kall, när den stått och gottat till sig över natten så allt beror på om man vill ha varm sallad eller kall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.