Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt). Smula jästen i en bunke och tillsätt degspadet, rör tills jästen löst sig
Inte som mormors, men nästan. Receptet hittade jag på en Sköna hem-blogg "Hemma med Helena Lyth". Jag valde dock att hoppa över momentet att doppa kringlorna i socker, för det gjorde inte mormor med sina rågkringlor
Ugn. 225 grader. Blanda ihop alla ingredienser. Använd gärna hälften vetemjöl och hälften rågsikt. (Det går även bra att använda mjölk istället för grädde för lite magrare kringlor
För några veckor sen prövade jag mig på dessa godbitar. Receptet kommer från Bröd för alla sinnen. Det var inte alltför svårt och det blev väldigt gott
Visst är det gott med en kringla med smör på. Här får du receptet på riktigt goda bondkringlor. 125 g margarin13 dl rågsikt3 tsk hjortronsalt1½ dl socker5 dl mjölk Rör margarinet mjukt och tillsätt 10 dl rågsikt, hjortronsaltet, socker och till sist mjölken
Kringlor med kokt potatis - Ett kul sätt att ta till vara på överbliven kokt potatis (ca 30 st). Idé och recept fick jag från boken "Sju sorters kakor" Extern länk till produktbild hittar ni HÄR >>
Mitt första kringelförsök. Det var väldigt pilligt faktiskt - det trodde jag inte att det skulle vara. Men efter lite knep och knåp fick jag ihop dem, hade dock önskat att de blivit lite större - trodde de skulle växa mer i ugnen än de gjorde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.