Smula över fetaosten och ringla över balsamico och honung. Förutom i den här rätten använder jag den tilldressingtillsammansmedolivolja, honung och italiensk salladskrydda, och den dressingen använder jag till ALLT
Lägg tillsist på de varma rödbetorna och fetaosten och toppa med frön, olivolja och balsamico. Dra av skalet med händerna, skär i klyftor och lägg i en ugnsform
Men för ett par veckor sedan gjorde jag denna laxhistorienmedfetaost och soltorkade tomater. Mosa fetaosten, rivvitlöken, strimlabasilika och de soltorkade tomaterna
IngredienserPortioner. 4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Tillservering bröd kalamataoliver Lägg tilliinköpslistan Trött på att irra runt ibutiken
Ta ur fetaosten ur paketen och badda dem torra medlite hushållspapper. Jag åt panerad och friteradfetaost för första gången för dryga tre år sedan på en tapasrestaurang i Lund, och det var verkligen en uppenbarelse
Vissa recept förstår man interiktigt varför man inte tänkt på tidigare. När man väl läser det och sedan lagar och smakar maten så inser man att man fått en ny favorit
Förra hösten gjorde jag en smaskig pumpasoppa men häromdagen blev det ugnsbakade pumpaklyftor medfetaost, ljummen bulgursallad med grönsaker, svamp och sojabönor, smörstekt sparris och en vitlökig yoghurtsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.