Servera kotletterna till de ugnsbakade grönsakerna. fläskkotletter, med ben (à 250 g). Ingredienser 4 fläskkotletter, med ben (à 250 g) 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald 2 msk olivolja 0,5 kruka salvia 50 g smör Grönsaker
Ikväll blev det Fläskkotletter med ugnsbakade potatis- och morotsstavar och sallad. Allans japanska kotletter 4 port 4 st fläskkotletter 1 dl olja 2 msk soja 1 gul lök 1 krm svartpeppar 2 vitlöksklyftor 1 msk vinäger 1 tsk mald koriander Lägg kotletterna i en ugnssäker form. 4 st fläskkotletter
Repa rosmarinen och gnid in i fläskkotletterna. Sätt ugnen på 225°. Skär savoykålen i bitar. Koka den i lättsaltat vatten ca 2 minuter och häll av i durkslag
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och ställ åt sidan för tillfället. (jag brukar servera laxen med pressad potatis och då går det snabbare att koka den om man skär den i mindre bitar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.