Många äter en alldeles för fiberfattig kost och får därför problem med mage och tarm. Den här ugnsbakadegröten fungerar lika bra som smarrig frukost som gott och nyttigt mellanmål och faktiskt också som kaka till kaffet
Mosa bananen med en gaffel och blanda ihop medmandelsmör, ägg och havregryn. Senaste veckorna har jag varvat stora smoothiebowls medugnsbakadgröt till lunch, och min nya favorit är en variant med mandel, kanel och kardemumma
Smörj en ugnsäker form, ca 20 cm i diameter, och häll i grötmixen. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, socker, russin, nötter och bakpulver i en skål
Ugnsbakadgröt är en stor favorit när jag har lite mer tid på morgonen. Mosa bananen och blanda tillsammans med havregryn, mjölk, hallon och vaniljpulver
Toppa med kanel och äppelmos, servera. Fördela gröten i 4. mindre eller 1 stor ugnsform och baka gyllene mitt i ugnen i ca 20-25 min, tills gröten stelnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.