Ugnsbakadkyckling. En kycklingrätt som är vansinnigt god och som smakmässigt gör att man hamnar i Frankrike, mycket färska grönsaker som gosas ihop med kryddor och färska örter till en smakrik ragu
Kyckling. Halvera citronerna och lägg citronhalvorna med snittytan upp. Tina kycklingen. Därför kan de recept som levereras med din matkasse skilja sig något från de recept som du hittar på vår hemsida
Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakade rotfrukter och lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
Lägg alltsammans på plåten tillsammans medkycklingen. Tina kycklingen. Blanda om ordentligt med händerna och gnid in kryddblandningen i kyckling och grönsaker
En bit Brie som var kvar från julafton, fick sällskap i ugnen av rostade nötter med en helt ljuvlig kanelsmakande äppelsirap som jag köpte när vi mustade våra äpplen på Äppelfabriken i höstas
Dessutom passar denna kycklingen perfekt in på veckans LCHF-tema, men vill man så kan man så klart servera den med exempelvis ris eller varför inte klyftpotatis
Skala och tärna sötpotatisen, skiva båtar av löken och blanda med oliver och tomater i en form. För 4 personer Kycklingen. 1 kg kycklingfilé 2 dl vispgrädde2 dl crème fraîche 2-4 tsk sambal oelek (avgör själv hur starkt du vill att det ska vara) 1 msk Tamari soja 1-2 pressade vitlöksklyftor Salt, pepparSmör Putsa filéerna och dela dem på längden. Klart efter totalt ca 25 min, känn efter med potatissticka. 4 personer Kyckling. 1 kg kycklingfilé
Det går såklart bra att steka kycklingen istället för att grilla. Hemligheten med en perfekt hummus tycker jag, förutom en bra balans mellan citron, vitlök och tahini – är rätt konsistens
Krydda kycklingenmed salt. Lägg på kycklingbitarna. Servera med grön sallad och bröd. Vänd kycklinglåren 1-2 gånger under tiden. 1 förpackning kycklinglår, 900 g . 4-5 medelstora potatisar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.