Krydda kycklingfiléernamed salt och peppar. Fredag innebär ju dessutom att snart har ännu en vecka gått, och just nu närmar vi oss andra advent med andra ord
Späd medsherry eller vin och låt småkoka några minuter. ½ dl sherry eller torrt vitt vin. Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakade rotfrukter och lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
När jag växte upp åt vi alltid helstekt kyckling på söndagar, och det var mer eller mindre den enda dagen i veckan som min lillebror verkligen åt med stor aptit
Servera som tillbehör till kött, kyckling eller grillat. Halvera dom, dressa med olivolja, lite hetta av sambal oelek, och så en halv burk marinerade vitlöksklyftoroch lite av marinaden från burken
½ dl kycklingfond. Häll på grädde och fond, samt riv över parmesan, krydda ev med salt och peppar. Såsen kommer att skära sig, men det är det som är själva grejen med den här maträtten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.