Dags att plocka varsin kycklingfilé, lite av den goda röran och så på med potatisriv och broccoli. Det jag har lagt till utöver min vanliga variant är purjolök och vispgrädde i blandningen som läggs över kycklingfiléerna innan ugnen gör sitt
Det enda man behöver göra är att steka på kycklingfiléerna så de får en fin färg. Skär den andra citronen i skivor och klyfta lökarna och lägg ner lök och citronskivor i formen tillsammans med de gröna bönorna, blomkålsbuketterna och vitlöksklyftorna
Jordärtskockspuré300 g jordärtskocka 400 g potatis 0,5 msk salt 1 l vatten 50 g smör 2 dl vispgrädde 1 tsk citronskal, finrivet 1 krm salt 1 krm peppar. 1Ugnsbakad röding800 g röding, rensad 2 tsk salt 2 krm svartpeppar 0,5 dl dill, färsk
Putsa kycklingfiléerna och krydda dem runtom med kryddblandningen. Om kycklingfiléerna är väldigt olika i storlek kan du i stället för att servera en filé per person skiva upp dem när de är färdigstekta och fördela rättvist
Smörj en ugnssäker form med lite olivolja. Servera med crème fraiche parmesan vitlök och fetaost. Skär kycklingfiléerna i 2-3 bitar var. 600-700 g kycklingfilé. 5-6 medelstora potatisar
Idag blev det kycklingfilé i ugnen med ett täcke av bruschettakrydda. Ugnsgrillade grönsaker med potatis gör vi rätt så ofta, fungerar ihop med det mesta
Ugnsbakad fänkål med brynt smör till, det är grejer det. Till fänkålen hade vi saftig kyckling, ris och en gräddig sås med smak av rödvin och svartvinbär
Snitta kycklingfiléerna, salta och peppra. Fyll filéerna med tomat och basilika blandningen. En given succé på middagsbordet 4 port600 g kycklingfilé6 soltorkade tomater½ kruka basilikasalt och peppar4 stora skivor prosciuttoUgnsbakade rotsaker. Skala och skär rotsakerna i mindre bitar stek dem medkycklingfiléerna En given succé på middagsbordet 4 port. 600 g kycklingfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.