Pensla eller vänd dem i oljan och lägg demmed snittytan uppåt på en plåt. 8 lökar, gula och röda. 13 msk oliv- eller rapsolja. 1salt & malen svartpepparSätt ugnen på 225 grader. 1Skala och dela lökarna på mitten. 1Strö över farinsocker och sätt in i ugnen i cirka 20–25 minuter. 1Avsluta med salt och svartpeppar
Lägg i lök, vitlök, aubergine, squash paprika och blomkålsstam. Skala och hacka lök och vitlök. Ugnsbakade ratatouillegrönsaker är klart praktisk vardagsmat
Lägg först potatis, lök och tomat på en plåt, salta och slå lite olja på och vänd runt lite. När det står i ugnen smularmanfetaosten i en liten skål, slå på yoghurten och fäll i honungen och blanda allt väl
Från författaren av den eminenta boken Persiana (som nu lanseras på svenska), kommer detta härliga recept på ugnsrostad butternut squash med persisk pesto (med dill, så känns samtidigt lite svenskt), feta och granatäpplekärnor
Skär bort toppen och botten på lökarna och halvera dem. Garnera med dill och grovmalen svartpeppar. Ställ lökarna i en ugnssäker form och pensla medsmör-&rapsolja
Karamelliseradlök. Men en sak jag uppskattar mestmed helgen är att jag kan ta mig tid att laga den matsom jag länge planerat i mitt huvud men aldig fått tummarna loss till att göra
Aubergine har aldrig riktigt varit aktuellt i minmatlagning, men så hittade jag ett recept som verkade intressant, och numera är det en personlig favorit, definitivt något att bjuda på en date på, i alla fall omman inte är rädd för vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.