Lägg laxen på ett stort ugnssäkert fat. Häll en del av såsen över laxen och strö över hummerströsslet. Stek laxen i mitten av ugnen ca 15 min. 1¼ kg laxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1¼ kg laxfilé 1½ tsk salt 2 krm grovstött vitpeppar Hummerströssel
Salt & peppar. Ugnsbakadlaxmed fänkål och citron. I det här receptet gör den sig perfekt, otroligt bra combo medlaxen, passar fint medcitronen och är en god smakbrytare mot grädden
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, romanescokålen, romsås och citronklyftor. Färsk lax, bakad i ugnen på allra enklaste vis - citronpeppar och salt - för att komma till sin fulla rätt
Pensla laxskivornamed olja och krydda medcitronpeppar. Pingsten står nu för dörren så jag tipsar här om supergod och festlig laxrätt som jag tycker ni ska laga i helgen
Lite rivet citron skal. Idag blev det panerad laxmed hemlagad romsås. Vill du ha en krispigare yta på laxen så kan du panera den med panko ( Asiatisk ströbröd, finns blad asiakiska produkter i affärerna ) ger en jätte fin och krispig yta
Citronvinägrett. Ugnsbakadlax. laxen en fräsch, vårig fänkålssallad med en frisk och örtig kall. Lax. basilika och gräslök slät i en mixer eller med en stavmixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.