Borsta potatisen och picka den med en gaffel, skala och klyfta löken grovt. Ofta med mycket saftigt resultat och en smak som kan varieras i det oändliga
Den senaste veckan har jag gjort den två gånger till olika sällskap och båda gångerna har jag serverat den som dipp till grillade quesadillas med massor av ost, jalapeno, salami ochtomat
Zucchini, paprika ochpurjolök samt färska tomater mot slutet. Men för ett par veckor sedan gjorde jag denna laxhistorienmed fetaost och soltorkade tomater
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Blanda krossade tomateroch krossad vitlökoch krydda med ganska mycket salt och peppar. Salta den och lägg laxen mitt i formen och såsen på och tillbaka i ugnen
Zucchini, paprika ochpurjolök samt färska tomater mot slutet. Men för ett par veckor sedan gjorde jag denna laxhistorienmed fetaost och soltorkade tomater
Mina smaklökar tyckte mest att smaken tog över och var konstig. Ugnsbakadlaxmed fänkål och citron. I det här receptet gör den sig perfekt, otroligt bra combo medlaxen, passar fint med citronen och är en god smakbrytare mot grädden
men jag rekommenderar nog ugnsbakad citron, det hade passat lite bättre till paellan. Lite nybakad chiabatta med tapenade och en sallad med romansallad, marinerad kronärtskocka ochvårlök lyfte det hela
Blanda och pressa ner vitlöken. Lax är bland den enklaste maten man kan göra. Klipp över färsk dill när fisken är klar och servera den med salsan och nykokt potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.