14 bitar
laxfilé 0,5 tsk salt 50 g smör 0,5 dl ströbröd 2 dl grovhackade cashewnötter 0,5 tsk sambal oelek 1 st vitlöksklyfta 1 st limeSätt ugnen på 220 grader. Lägg laxfilén i en ugnsfast form och salta ovanpå. Smält smöret och rör i ströbröd, hackade nötter, sambal oelek, hackad vitlök, limeskal och saft från limefrukten. Bred över blandningen på laxen. Stek i ugnen i 20–30 minuter. Servera med ris.
4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Här får ni ett kanon-bra recept medlax. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. Servera tillsammans med en god sås alternativt röra samt rotfrukter och en fräsch sallad
När laxen är färdig, stryk ut önskad mängd på laxen och servera tillsammans med sallad. Lägg den tinade laxen i en ugnssäker form, salt och peppra och om önskas, pensla lite sweetchilisås över laxen
När laxen är färdig, stryk ut önskad mängd på laxen och servera tillsammans med sallad. Lägg den tinade laxen i en ugnssäker form, salt och peppra och om önskas, pensla lite sweetchilisås över laxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.