Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten ochräkor på toppen
Ta upp torsken, salta och peppra och lägg den i en ugnssäker form smord med lite rapsolja. Pressa potatisen, riv pepparroten fint, värm upp smöret försiktigt och fördela dem, räkorna, broccolin, torsken och lite dill på uppvärmda tallrikar
Ta upp torsken, salta och peppra och lägg den i en ugnssäker form smord med lite rapsolja. Pressa potatisen, riv pepparroten fint, värm upp smöret försiktigt och fördela dem, räkorna, broccolin, torsken och lite dill på uppvärmda tallrikar
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Lika krispigt som vädret varit är denna färggranna tallrik medugnsbakad torskrygg, toppad medräkoroch en syrlig myntamajonnäs som går så bra ihop med mango och granatäpplekärnor
De fräscha räkorna bidrar med konsistens och rödlöken ger det där lilla extra bettet. Här serverar jag vällagad mat från grunden med endast MSC-märkt fisk, svenskt kött och fågel samt mycket ekologiskt och KRAV-märkt
Jag väljer ofta sej till vardags. Pressa potatisen på tallrikarna, ringla över lite olivolja och toppa med finrivet citronskal (endast det gula yttersta skalet, det vita är beskt)
Igår åt vi en riktigt god middag med lax, zucchinispasta och en kall sås med dill ochräkor. Stek strimlorna i en stekpanna med lite smör och riven vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.