Ugnsbakad torskrygg med lyxig champagne- och örtrisotto i skör parmesankorg
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Risotto:2-3 schalottenlökar 1-2 msk olivolja 2 dl risottoris 1 hönsbuljongtärning 5 dl vatten 1 dl champagne (eller torrt vitt vin) 2-3 krm smulande blandade torkade örter 2 msk färska basilikablad, finhackade 0,5 dl färskriven parmesanost 1 krm svartpeppar, nymald lavendel garnering (eller kamomillblommor)
  • Parmesankorg2 dl parmesanost, grovriven av enkel sort (t ex Grana padano)
  • Ugnsbakad torskrygg600 g torskfilé, av rygg och med skinn 1 tsk salt 1 krm svartpeppar, nymald
  • Basilikabuljong:1 knippe basilikablad, löst packade 0,5 klyfta vitlök, finhackad 25 g smör 1,5 dl kycklingbuljong, av fond

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.