1 chiliflakes,
basilika, timjan1.Sätt ugnen på 225 grader.2. Strimla grönsakerna, dela dem i bitar, dela lök och vitlök i bitar. Stek grönsakerna i olivolja några minuter på spisen.3. Lägg grönsakerna i en långpanna och krydda med chiliflakes, basilika , timjan och svartpeppar.4. Koka upp vatten och lite salt alt. vegeta, blanda i tomatpure. Slå över grönsakerna, sätt in i ugnen i ca 1/2 timme .
Sätt in ribsen i mitten av ugnen medan du förbereder grönsaker/rotfrukter och potatisen. Täck med plast om biten ligger i form, sätt in i kylen och låt gärna dra någon timme
4 bitar laxfilé à ca 200 g 12 cocktailtomater Saften av ¼ citron 1 msk olivolja Nymald svartpeppar 2–3 färska timjankvistar + extra till garnering 100 g sockerärter 100 g gröna bönor 100 g frysta gröna ärter 50 g frysta bondbönor 1 liten skivad purjolök
Då behöver man inte oroa sig om någon i sällskapet äter vegetariskt för den personen kommer känna sig minst lika nöjd när den fått smaka på dessa ugnsbakadeauberginerna
Värm en stekpanna med lite matfett eller olja. Det tar ungefär 30 minuter att få klar denna variant av ugnsbakad falukorv med tomatsås och grönsaker. 1 medelstor morot. Skär sparrislängderna i 1 cm breda bitar, skala moroten och grovriv den – blanda ned sparris och morotsriv i den djupa tallriken tillsammans med tomatkross, tomatpuré, grovhackade basilikablad samt salta och peppra lätt. 1 medelstor morot
Lägg på plåten tillsammans medauberginen och ringla olja och salt över. Men en sak jag uppskattar mest med helgen är att jag kan ta mig tid att laga den mat som jag länge planerat i mitt huvud men aldig fått tummarna loss till att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.