Härliga smaker och så sesamfrön för den där lite knapriga ytan. Krämig polenta och ugnsrostade grönsaker passade makalöst gott (fast då blir det väl med maka
Blanda socker, salt och vatten till rimningslagen. Rör tills socker och salt lösts upp. Blanda smör, limesaft, skalad och pressad vitlök, salt och peppar
sötpotatis, blomkål och tomat ger massor av smak. Tricket att få till riktigt goda ugnsrostade grönsaker är att använda ganska hög temperatur och antingen använda varmluftsugn eller se till att släppa ut ånga ett par gånger under rostningen
Den ugnsbakade färsen var saftig, och hade fin konsistens. Originalreceptet på den här ugnsbakade linsfärsen hittade jag på bloggen 'easy cheesy vegetarian' (se här)
Detta gjorde jag iordning igår och det blev verkligen lyckat. Salt och peppar. Snitta falukorven i inte allt för tjocka skivor och inte ända längst ned
Lägg tinade laxfiléer på en plåt och krydda med salt, peppar och grillkrydda. Skala och dela rödlök, gullök, morötter och tomater i ungefär lika storlek
Salt och peppar. Snitta falukorven i inte allt för tjocka skivor och inte ända längst ned. Räkna snitten och skär hälften så många skivor från squashen
Tvätta sötpotatisen, ta bort någon fula märken och stick hål på skalet ett par gånger med en kniv. Skrapa ut fröna ur chilin och finhacka den, lägga hälften i en stor serverings skål och lägg resten åt sidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.