2 kg fast potatis, med skal 1 kg körsbärstomater 2 dl olivolja 100 g vitlök, klyftor med skal 15 g rosmarin 1 msk tomatpuré 150 g färsk timjan salt peppar
Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chilioch färsk rosmarin
Dela körsbärstomaterna i halvor och hacka salladslöken fint. Fisk tillagas ofta panerad eller i någon fettig gratäng, men här blev fisken istället fräsch och annorlunda i kombinationen med kapris och tomat
Men för ett par veckor sedan gjorde jag denna laxhistorien med fetaost och soltorkade tomater. Zucchini, paprika och purjolök samt färska tomater mot slutet
Tomater gratinerade i ugn tillsammans med en väldans massa vitlök, bönor och halloumi. Skär halloumiosten i cm-tjocka skivor och lägg dem ovanpå tomaterna
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Skölj och skär tomaterna i bitar, riv mozzarellan i bitar och fördela över fisken. Koka riset i en kastrull med vatten och salt enligt anvisningarna på paketet
Lägg i de ugnsbakade grönsakerna och mosa runt i smöret. Soppan serverade jag sedan med blandade örter och rester av de underbara långrostade tomaterna som jag gjorde tidigare i veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.