Ugnsomelett med svampstuvning
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • 1.5 msk vetemjöl
  • 16 dl mjölk
  • 15 st ägg
  • 10.5 tsk salt
  • 1400 g champinjoner
  • 12 msk smör
  • 13 msk vetemjöl
  • 12 dl vispgrädde
  • 11 dl mjölk
  • 1 salt
  • 1 hackad persilja
  • 11.5 msk vetemjöl 6 dl mjölk 5 st ägg 0.5 tsk salt Svampstuvning: 400 g champinjoner 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk salt peppar hackad persilja Ugn: 200°Vispa ut mjölet i 1 dl av mjölken i en kastrull. Vispa i resten av mjölken och koka upp under omrörning.
  • 1 Ta kastrullen från värmen och vispa i äggen ett i taget och salt. Häll smeten i en smord ugnsfast form och baka i ugnen i 30 minuter.
  • 1 Svampstuvning: Skiva svampen och fräs den i en kastrull med smör. Strö över mjöl och späd med grädde och mjölk.
  • 1 Småkoka under omrörning i 5 minuter och smaka av med salt och peppar. Häll svampstuvningen över omeletten och strö på persilja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.