Som vanligt är mammas ugnspannkakamed fläsk den allra allra godaste, men det här var inte heller en så tokig variant utan faktiskt helt sjukt jäkla jättegod
Dela och kärna ur äpplen. Skölj äpplen. Servera ugnspannkakanmed lingonsylt eller rårörda lingon. Kan även täckas med folie mot slutet om den börjar brännas på toppen
När baconet var klart hällde jag i pannkaksmeten och toppade med de karamelliserade äppelskivorna. Ugnspannkaka (en blandning av mitt recept och Lisa Lemkes, via Tastelines Ekologiska matkasse)
Servera med sallad, råriven morot och lingonsylt. Blanda havrekli och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt mjöl, salt och peppar och vispa smeten slät
Ugnspannkaka är en snabb vardagsrätt som blir lite mer matig om man blandar i lite bacon, lök och äpple, eller något annat man har hemma och som man tycker kan passa i pannkakan, det är bara fantasin som sätter gränser
Idag hade jag ingen lust att steka plättar, så vi testade ugnspannkaka istället. Jag menar, om livsmedelsverket påstår att man inte ska ge barn veganmat, är det klart att man drar öronen åt sig en smula
Kakan smakar ljuvligt av kanel och de karamelliseradeäpplena på toppen smälter i munnen. Den här saftiga kakan är gjord helt i en stekpanna med högre kanter, eller i en så kallad Happy Pan med en fyrkantig form
Häll socker och vatten i en kastrull, koka upp på medelhög värme och låt sockret lösas upp. Har du ingen stektermometer så släpp ner en brödbit i oljan - om det omedelbart bildas bubblor runt brödbiten är oljan varm nog
Smält socker och smör i pannan och blanda medäpplen. I förra vecka då vi var i Blekinge tittade jag på "Sommar med Ernst" där han lagade fisk i foliepaket och satte på grillen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.