Skala och kärna ur pumpanoch skär i generösa bitar. Pumpa igen. Här är den tillagad på enklast tänkbara sätt, ugnsbakad och med topping av fetaost och färsk rosmarin
Jag använde butternutpumpaochugnsrostade den, smaken påminde lite om sötpotatis. Första gången jag provade att laga något med pumpaoch det var verkligen gott
Pumpatider är här och visst hör de hösten till på något sätt. Pumpa i matlagningen då. Det är så otroligt vackert att samla pumpor i olika färger och dekorera med
Skär bort skalet på pumpan, dela pumpanoch ta ut kärnorna. Blanda i skivad eller pressad vitlök, salta, peppra och blanda sedan allt tillsammans med olivolja i formen
Så den här veckans vegorätt får bli en ljummen sallad med ugnsrostadpumpa, kokt durra och halloumi. Nej, idag blir det pumpa här på bloggen, för snart stundar Halloween ochpumpatider gott folk
och citronsaft. Strö på salt och peppar. Repa timjanen och strö över morötterna. 1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba morötterna väl i vatten eller skala dem
Tomater och sparris fräser jag på efter att köttet har fått fin stekyta och sedan får vila lite i folie, det behövs bara ett par minuter för att få dem klara
Ingredienser Portioner. 4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Priset sänks och kvalitén höjs. Medan kött och grönsaker gottade till sig i ugnen passade jag på att fördriva tiden med studier, artikeln ”Prevelance of and risk factors for childhood overweight and obesity” skulle kritiskt granskas
Dessa är så goda att koka och äta med smör, salt och nymald svartpeppar eller att rosta i ugnen. Har man en juicecentrifug kan man även köra i lite rödbeta i juicen eller riva rödbetor och ha i salladen
Skala rödbetorna och skär dem i kvartar. Ringla olja över och på med flingsalt. Citron- och timjansmör. Skölj citronen och riv skalet och pressa ut saften
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.