Servera sås och grönsaker till stekta Fläskfilémedaljonger. Men med både sallad och varma grönsaker till samt goda såser och kryddsmör, så brukar maten passa de flesta
Ingredienser Portioner. 4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Lägg tillbaka köttet i pannan tillsammans medgrönsakerna och slå på ostronsåsen. Fräs grönsakerna, vilöken, ingefäran och chilin i resterande oljan tills de är mjuka
Skär grönsakerna i mindre bitar. Krydda med salt och svartpeppar. Placera filéerna ovanpå grönsakerna. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 30-45 min tills grönsakerna blivit mjuka
Lägg tillbaka köttet i pannan tillsammans medgrönsakerna och slå på ostronsåsen. Fräs grönsakerna, vilöken, ingefäran och chilin i resterande oljan tills de är mjuka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.