Stek falukorven gyllene i smör. Lägg ut korven iugnsfast form, stryk ett tunt lager senap på varje skiva, toppa med äpple och lök och häll tillsist över ostsåsen
Gjorde falukorviugn på ett nytt, och väldigt lyckat, sätt. På med grädde, ost och sedan iniugnen. Det blev en korsning av Mannerströms recept från kokboken "Husmanskonst" och lite eget påhitt
Dissadefiskidag, och åt falukorvistället. Sätt ini nedre delen av ugneni ca. Var och handlade idag, och hittadefärdigriven mozzarella på erbjudande, och då väcktes ideén
Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den iugnen med ett täcke av creme fraiche. Blanda creme fraiche, fetaost, salt och peppar till en smet och bred över laxen
Stek falukorvskivorna. Stuvning. Späd med mjölk och krydda med salt och en brytning med strösocker. Koka på svag värme tills mjölsmaken försvinner och stuvningenblirsimmig och ganska tjock
Lite svalare väder i måndags och jag blev så sugen på falukorv och potatismos. Jag gjorde som jag brukar, ost och tomat på korvskivoriugnen, men den här gången gjorde jag en enkel gratängsås och hällde över korven med klassiska smaker till korv som bostongurka, senap och ketchup
4 port Falukorviugn à la Per Morberg 500g falukorv 2msk fransk senap 2msk ketchup 1st gul lök 2st tomater 150g lagrad ost, typ grevé TillbehörPotatismos Kokta grönsaker Värm ugnentill 225 * Skär korven iskivor, men inte rakt igenom, och lägg den i. - Läs hela inlägget här 4 port Falukorv. 500g falukorv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.