Middag måste man oxå ha så det blev fläskfilé idag. grillkrydda (gärna någon variant med vitlök). Skär tomaterna i tärningar och stek dem tillsammans med balsamvinäger och honung i lite olja
servera med ris och strö över sesamfröna. Recept för 4 pers500 g fläskfilé4 smâ purjolökar1 stor lök1 msk kycklingbuljong1 msk sesamfrön2 msk rapsoljasalt o pepparbryn sesamfröna i en stekpanna eller wok. 500 g fläskfilé
Nu efter all julmat är det gott med lite lättare mat. Dagens recept kommer från kokboken Gott & Lätt med recept på mat med låg fetthalt och få kalorier
Igår kväll åt vi kryddig fläskfilémedugnsstekt potatis och avokadokräm (och sallad). Fläskfilén blev en ny version på en gammal favorit som jag har skrivit om tidigare
Servera fläskfilénmed salladen, baguette med vitlökssmör och eventuellt en klick bearnaisesås. Fläskfilén blev så saftig och mör att den nästan smälte i munnen och smaken var otroligt god, han kan mästerkocken min
Fylld ugnsstektfläskfilé. Gjorde fylld fläskfilé, med en superenkel och god parmesankräm. Skär fläskfilén på längden, så man kan rulla ihop den som en rulle sedan
Putsa fläskfilén, skär den längs med, nästan helt igenom. Servera t e x med Hasselbackspotatis, grönpepparsås och grillad tomat (tomaten kan läggas i samtidigt som filén i formen)
Istället har jag laddat frysen med diverse maträtter som kan tänkas vara trevliga att ta fram på kvällskvisten när man kommer hem från jobbet och kanske inte alltid är sugen på att ställa sig vid spisen Här kommer en rätt som är riktigt god som passar perfekt att göra på fläskfilé som fläskytterfilé
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Smaka av med salt och peppar och servera med rostade rotsaker, klyftpotatis och brysselkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.