Kärna ur och klyfta äpplena. 2 fasta äpplen. 1 bit mager falukorv, ca 400 g 1 dl mager riven ost,10 % fett 600 g potatis 600 g rödbetor 2 fasta äpplen Sås 1 1/2 dl gräddfil 1 1/2 dl filmjölk 2 msk riven pepparrot
Skiva smör tunt med osthyveln och lägg över äpplena, täck med flagad mandel. Svenska Äpplen Som Du kanske märkt, så är jag förtjust i våra Svenska äpplen
Nu efter all julmat är det gott med lite lättare mat. Dagens recept kommer från kokboken Gott & Lätt med recept på mat med låg fetthalt och få kalorier
Skala äpplen och ta ur kärnhus med äppelpipa. Ös äpplenmed såsen som samlats i formen. Farinstekta äpplen 4 port. 8 små äpplen. Stek i 200 graders ugn, tills de med potatissticka känns mjuka igenom. Farinstekta äpplen 4 port. 8 små äpplen
4 äpplen. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 äpplen 1 dl havregryn 1 msk vetemjöl 1 tsk malen kanel ½ dl strösocker 25 g Arla® Svenskt Smör i tunna skivor Till servering
Skär äpplena i klyftor och stek äppelklyftorna tills de blir gyllene. Blanda ner löken och smaka av med salt och lite socker för att förstärka smakerna
Ugnsstektaäpplenmed knäcksmak. Ugnsbakade äpplenmed hasselnötsfyllning. Servera med grekisk yoghurt. Ta ur kärnhus med äppelpipa och picka äpplenamed gaffel, ställ i ugnsform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.